Колачиња

Нашиот сајт користи колачиња. Колачињата се мали текстуални датотеки кои се забележуваат во вашиот компјутер при посетата на нашиот сајт  и не се штетни за вашата програмска опрема. Колачињата може било кога да ги отстраните или пак да го подесите пребарувачот да не ја дозволува нивна употреба.

Употребата на колачињата на територијата на Европската унија (ЕУ) е уредена со   Директива за приватност и електронска комуникација 2002/58/ES, чии што член, кој се однесува на колачињата и сличната технологија беше изменет со Директивата 136/2009. 

НЕОПХОДНИ КОЛАЧИЊА

Неопходни колачиња кои се потребни за функционирање на онлајн услугите.


КОЛАЧИЊА

ВРЕМЕТРАЕЊЕ

УПРАВУВАЧ СО ПОДАТОЦИ

НАМЕНА

_utmzсесија
TOM TAILOR DOOEL Skopje
Статистика за посетеност на веб страницата

_utmc

до крајот на сесијата

TOM TAILOR DOOEL Skopje

Статистика за посетеност на веб страницата

_utmb30 минутиTOM TAILOR DOOEL SkopjeСтатистика за посетеност на веб страницата
_utma2 годиниTOM TAILOR DOOEL SkopjeСтатистика за посетеност на веб страницата

 

АНАЛИТИЧКИ КОЛАЧИЊА


КОЛАЧИЊА

ВРЕМЕТРАЕЊЕ

УПРАВУВАЧ СО ПОДАТОЦИ

НАМЕНА

_gat

1 минута

TOM TAILOR DOOEL Skopje

анализа на посетата на веб страницата

__gid

1 дан

TOM TAILOR DOOEL Skopje

одделување на корисници

_ga

2 години

TOM TAILOR DOOEL Skopje

анализа на посетата на веб страницата

cookieconsent_dismissed

1 години

TOM TAILOR DOOEL Skopje

корисничка видливост и согласност за употреба на колачиња

 

КОЛАЧИЊА ЗА ТРЕТА СТРАНА

 

КОЛАЧИЊАВРЕМЕТРАЕЊЕУПРАВУВАЧ СО ПОДАТОЦИНАМЕНА
fr3 месециFacebookединствена идентивикација на корисници
GPSдо крајот на сесијатаYoutubeследење на уред со GPS локација
PREF8 месециYoutubeанализа на соодветна содржина

VISITOR_INFO1_LIVE

6 месециYoutubeодредување на корисничкиот интерфејс на плеерот
YSCдо крајот на сесијатаYoutubest статистика за преглед на содржини